IR-Battlesystem

De tanks die je op deze site vindt zijn IR battle tanks: tanks met een infrarood gevechtssysteem. Ze schieten dus niet met kogels maar met infraroodsignalen. Een tank schiet door met zijn loop een signaal uit te zenden naar een andere tank. Als het schot raak is, dan ontvangt de andere tank dit signaal en zal hij een explosie simuleren door te schudden, met lichtflitsen en een explosie geluid!

Daarmee zijn de IR battle tanks dus een live computerspel. Als je het PC-spel World of Tanks dus even zat bent en toe bent aan wat live actie, zijn deze tanks dus perfect voor jou.

ir battle tanks vstank rc tank

Hoe werken de IR battle tanks

Als je een tank aanzet, heeft hij zes levens. Als de tank geraakt wordt, raakt hij een leven kwijt. Bij een raak schot zal de tank heen en weer schudden, een explosie laten horen en met lampjes de inslag simuleren. Als hij zes keer geraakt is, is het game over en moet je hem uit- en aanzetten om opnieuw te beginnen.

Een tank kan schieten met zijn kanon (1 raak schot = 1 leven) en zijn machinegeweer (5 rake schoten staan gelijk aan 1 raak schot met het kanon). Na inschakelen heeft de tank 40 granaten voor het kanon aan boord; je kunt dus 40 keer schieten. Dat betekent dat je niet in het wilde weg wilt schieten – het is soms beter om je te verplaatsen en vanuit een betere positie te schieten met meer kans op een treffer!

Ben je door de munitie voor het kanon heen, dan kun je nog verder met het machinegeweer. Deze heeft oneindig munitie, maar is wel veel zwakker. Hierdoor zal je al snel worden opgejaagd door andere spelers!

Spel-ideeën

Als je met meerdere IR battletanks een tankgevecht houdt dan kun je verschillende spelvormen verzinnen. Hieronder vind je een aantal ideeën.

deathmatchDeathmatch

Welbekend van computerspelletjes: ieder voor zich. Shoot first, ask questions later. Schiet op alles wat beweegt!

De winnaar is degene die als laatste nog levens over heeft.

Team Deathmatch

Verdeel de IR battle tanks in twee (of meer!) groepen en probeer samen de andere team(s) uit te schakelen. Met dit in het achterhoofd kun je bij aanschaf ook alvast kiezen voor tanks van verschillende (historische) mogendheden:

teamdeathmatch

Capture the Flag

vlaggetjesVerover de vlag, of vernietig de vlag – baken het speelveld af en geef twee teams een thuisbasis. Neem een vlaggetje (een simpele satéprikker met papieren vlaggetje , bijvoorbeeld) en prik die in een kurk. Zet hem rechtop. Wie de vlag van het andere team omver rijdt, wint!

Met deze spelvorm moet je als team goed samenwerken en afspreken wie een offensieve rol heeft en wie een defensieve.

Cannonball Run

Maak een parcours en kijk wie dit het snelst kan afleggen! Uiteraard kun je afspreken dat er wel- of niet geschoten mag worden. En wat de sanctie is voor de schurk die zich hier niet aan houdt!