FAQ

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de VsTank Pro serie. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang kunnen de tanks rijden op 1 set batterijen?

Als je goede batterijen of 2700mAh oplaadbare batterijen gebruikt, dan kan een tank zeker 60 minuten non-stop rijden, schieten etc.

Onder welke weersonstandigheden kun je met de tanks rijden?

Gebruik de tank niet bij nat of regenachtig weer. Ze zijn niet waterdicht. Aan de bovenkant zit bijvoorbeeld een opening voor de speaker, waar het geluid van rijden en schieten uit komt, hier kan regen gemakkelijk binnendringen. Gebruik de tank dus alleen bij droog weer, of binnenshuis.

Met hoeveel tanks kun je gelijktijdig rijden?

De vorige versie van de VsTank Pro werkte op 27 Mhz. Hiermee kon je met maximaal 6 tanks gelijktijdig rijden. Met de nieuwe 2.4Ghz versie, verkrijgbaar in deze webshop, kun je veldslagen met maar liefst 16 tanks uitvechten!

Wat is het bereik van de zender?

Ongeveer 50 meter.

Hoe ver kan een VsTank Pro schieten?

Het bereik van een infrarood schot is binnenshuis minimaal 10 meter. Buitenshuis is er meer licht, dus is het verschil in lichtsterkte tussen het infrarood schot en het omgevingslicht minder groot. Dat maakt een schot dus moeilijker waar te nemen voor de tank waarop geschoten wordt. Dat betekent dat het bereik buiten wat minder is, zeker bij volle zon. Wil je buitenshuis op grote afstand toch raak kunnen schieten, dan is wat schaduw aan te raden, of speel bij schemering.

De fabrikant van VsTank heeft behalve de tanks met infrarood-battlesystem ook modellen die met kogeltjes kunnen schieten (airsoft BB). Waarom voeren jullie die niet in het assortiment?

Om twee redenen: ten eerste heb je veel meer en langer plezier aan het het IR-battlesystem doordat je echte tankgevechten kunt uitvoeren. Rake schoten resulteren in een ‘kill’ en als een tank door al zijn ‘levens’ heen is, heb je definitief gewonnen. Dit is enorm spannend en uitdagend. Zeker met meerdere tanks blijkt na verloop van tijd in iedereen een ware generaal te schuilen doordat je nadenkt over tactieken om te winnen.

Schieten met kogeltjes is even leuk, maar een raak schot wordt niet geregistreerd en het komt de levensduur van de (details op de) tank ook niet ten goede. Het is een kwestie van tijd voordat je gaat uitproberen hoe je broer reageert op een kogeltje op zijn kuiten en daar zit niemand op te wachten. Dat is dus de tweede reden: veiligheid. Met airsoft kogeltjes krijg je vroeg of laat ongelukken en/of trammelant en daar worden jullie – en wij – niet blij van.