Handleiding

Op deze pagina vind je de volledige Nederlandse handleiding van de VsTank Pro serie.

De RC Tank

De VsTank kan alle kanten op rijden en om zijn eigen as draaien. Dit alles kan hij proportioneel, dat wil zeggen hoe verder je het stickje op de zender indrukt, hoe groter het effect is. Hierdoor kun je subtiel sneller en langzamer rijden.

vstank_handleiding_1

De zender

De zender is de nieuwste zender van VsTank: de VTX-24. Deze communiceert op 2.4 Ghz met de tank. Op de voorzijde vind je de functies om de tank te laten rijden.

vstank_handleiding_2

Op de bovenzijde zitten de knoppen om te schieten, de koepel te draaien en de loop omhoog en omlaag te bewegen.

vstank_handleiding_3

 

Waarschuwingen voor gebruik

  • Gebruik de tank in een veilige, afgeschermde omgeving
  • Rijd er niet mee op straat.
  • Gebruik de tank niet onder natte of vochtige omstandheden.
  • Gebruik de tank niet in los zand.
  • Maak de tank na gebruik schoon met een doek, perslucht of een (blaas)kwastje.
  • Stop je vingers niet tussen de bewegende delen.
  • Let goed op dat je de batterijen er op de juiste manier in doet.
  • Als de tank niet meer (g0ed) reageert op de zender, zet hem dan uit en verbind hem opnieuw met de zender. Als dit niet werkt. controleer dan de batterijen in de zender en de tank.
  • VsTank, de fabrikant en alle partijen in de distributieketen, zijn op generlei aansprakelijk voor schade of onheil ontstaan door verkeerd gebruik, aanpassingen of uit elkaar halen van dit gebruik.
  • Stel de tank niet bloot aan zonlicht of andere warmtebronnen.

Batterijen installeren in de zender

Doe de batterijen in de zender. Haal het schroefje aan de achterkant los en installeer zes penlites (AA/LR6). Schroef daarna het klepje weer op de zender.

vstank_handleiding_4

Batterijen installeren in de tank

Schuif het klepje met de ribbels naar voren zodat je het batterijklepje los kunt halen. Installeer eerst drie batterijen en dan vijf er dwars overheen. Let op dat je de plus- en minpolen niet per ongeluk omkeert. Sluit daarna het batterijklepje weer.

vstank_handleiding_5

Verwijder het beschermdopje van de infrarood-ontvanger

De ontvanger waarmee de tank reageert op inkomende schoten, heeft een beschermdopje die je er voor gebruik af moet halen. Hieronder zie je hoe dit dopje er bij de verschillende uitvoeringen uit ziet. Nadat je het dopje eraf hebt gehaald, draai je de ontvanger tegen de klok in zodat hij omhoog floept. Als je de tank opbergt, doe je voorgaande stappen in omgekeerde volgorde. Een uitzondering zijn de Type 90 en Königstiger tanks: hierbij moet je de ontvanger met de klok mee draaien om hem naar buiten te krijgen (en tegen de klok in om hem weer naar binnen te draaien).

vstank_handleiding_6

Verbind de zender en de tank met elkaar

Nadat je de zender hebt ingeschakeld, gaat het blauwe lampje branden. Druk daarna op de Connect knop totdat het blauwe lampje knippert. Daarna schakel je de tank in met de aan/uit schakelaar aan de onderzijde.

Als je wilt kun je ook het volume van de geluiden aanpassen. Je kunt het instellen op uit, normaal en hard.

Nadat je de tank hebt ingeschakeld zal het blauwe lampje op de tank binnen 10-20 seconden stoppen met knipperen. De tank en de zender zijn nu met elkaar verbonden en je kunt ten aanval!

vstank_handleiding_6b

 

Meerdere spelers

vstank_handleiding_6dDe VTX-24 zender is niet speciaal bedoeld voor 1 type tank, hij kan verbinden met ALLE VsTank Pro tanks (mits ze van de laatste serie zijn, dit kun je herkennen aan de sticker zoals hiernaast afgebeeld).

vstank_handleiding_6cAls je met meerdere tanks tegelijk gaat spelen, verbind dan de tanks 1 voor 1 met de zender, niet tegelijk. Als je de zender van een speler per ongeluk hebt verbonden met de verkeerde tank, zet beide dan uit en doe de verbindingsprocedure opnieuw.

Als je de tank uit- en inschakelt om levens en kogels te resetten, dan blijft hij verbonden met dezelfde zender, mits je de zender niet uitschakelt.

 

 

 

 

Maximaal aantal spelers

Je kunt met maximaal 16 spelers tegelijk een tankgevecht houden.

max-spelers

 

Afstand

De afstand van de zender tot de tank is maximaal 50 meter.

vstank_handleiding_6e

 

Besturen

Het besturen van de tank werkt zoals je verwacht als je al eens andere RC-voertuigen hebt bestuurd. Maar voor de volledigheid volgt hieronder nog een schema van de bedieningsknoppen.

vstank_handleiding_7

De zender vasthouden

Als je de zender vasthoudt zoals hieronder afgebeeld, dan kun je goed bij de alle bedieningsknoppen. Zowel de sticks voor het rijden en sturen, alsook de knoppen aan de bovenkant om te schieten, de koepel te laten draaien en de loop omhoog en omlaag te bewegen.

vstank_handleiding_8

De koepel draaien en de loop bewegen

Hiervoor gebruik je de knoppen bovenop de zender zoals hieronder afgebeeld.

vstank_handleiding_8b

Schieten

De tank heeft twee vuurknoppen. Met de ene vuur je het kanon af. Bij een raak schot zal de andere tank – het slachtoffer – reageren met een explosie-geluid, explosie-lichteffecten en ook zal hij heen en weer schudden. Na zes rake schoten is een tank uitgeschakeld en is het game over voor die tank. Je moet hem dan uit- en inschakelen om te resetten.

Met de andere vuurknop schiet je het met machinegeweer. Dit is minder krachtig dan het kanon: vijf keer raak met met machinegeweer telt als één keer raak schieten met het kanon.

Een tank kan, na inschakelen, 40 keer schieten met het kanon, dan is de “munitie op”. Net als in het echt kun je dus niet in het wilde weg schieten maar moet je goed richten en jezelf anders verplaatsen om beter zicht op het doel te krijgen. Als je door de munitie voor het kanon heen bent, kun je nog ongelimiteerd met het machinegeweer schieten, maar omdat dat dus een stuk zwakker is, zul je niet meer zoveel schade uit kunnen delen en word je dus al snel een gemakkelijke prooi voor andere tanks…

vstank_handleiding_9